5 sajter i min vardag

by Mikael Uusitalo on 21/10/2010

Alla har vi våra egna favoritsajter som vi besöker dagliga. Utöver de mest uppenbara så som Facebook och Twitter så finns det även andra som alltid får minst 1 besök om dagen, ofta fler. Jag besöker dem för inspiration, kunskap och underhållning.

Nedan är ett axplock av 5 sajter som fyller min vardag.

Nettuts (Envato)

Jag är ingen kodare. Ack så många gånger har jag drömt om att fingrarna enkelt skall skynda fram över tangentbordet. Nu är det med knapp styrfart jag knåpar ihop mina projekt. Men det hindrar ingen från att törsta efter kunskap. Nettuts, eller hela Envato för den del, är sprängfylld med tutorials, guider och tips och trick som i alla fall jag har dragit stor nytta av.

Smashing Magazine

Lika  mycket som jag är inte är en fullblodad kodare så är jag en sucker för bra och trevlig design. Smashing Magazine fyller det tomrummet. Dagligen får jag trevlig top-10 listor som denna (…5) på trevlig design men även kvalitativa artiklar om kodning och grafik i allmänhet.

Search Engine Land

Något jag tycker mig kunna är SEO och SEM. Jag ser ofta den mer affärsmässiga delen av SEM snarare än den tekniska som det, om än förståeligt, är enkelt att grotta ned sig i. Därför platsar Search Engine Land in på den här listan. Förutom de rent tekniska artiklarna så har de även ett rikt utbud av mer initierade och affärsmässiga artiklar och nyheter.

Mashable

Vill man ha full koll på Web 2.0, social media, Apple, och affärer så är det Mashable som gäller. Dagliga uppdateringar i ett stort antal avdelningar gör att det alltid går att hitta något att läsa.

Wired

Bästa tidningen alla kategorier, Wired, har såklart en hemsida som dagligen uppdateras med teknologi-nyheter från hela världen. Ofta hittar man lite längre och mer fördjupande artiklar för dom stunder man har lite mer tid över.

2 kommentarer

Bra tips! Besöker några av sajterna minst en gång i veckan iallafall. Har du några tips på svenska webbutvecklarbloggar?

by Jonas Lejon on 11/14/2010 at 11:07 pm. Reply #

Nej, det är verkligen dåligt med sådana tycker jag. Någon annan kanske vet?

by Mikael Uusitalo on 11/15/2010 at 10:59 am. Reply #

Lämna din kommentar

Obligatorisk.

Obligatorisk. Publiceras ej.

Om du har en.