Mot Miljonen – Månadsrapport – Maj 2012

by Mikael Uusitalo on 02/06/2012

Då var det dags att summera första månaden i den här resan, i denna första rapport så finns det både positiva och negativa aspekter.

Positivt är att jag min förmögenhet växer. Jag är bekväm med att spara betydligt mer pengar än vad jag gjort förut och jag känner ändå inte att jag förändrat min livsstil i någon större utsträckning, än.

Negativt är att förmögenheten inte växter i den takt som krävs för att jag skall uppnå det utsatta målet. Här får jag fundera på om jag skall justera målet eller öka mina intäkter.

Öka mina intäkter samt ta ut en större summa från mitt bolag varje månad är två alternativ. Ett tredje är ökad avkastning från mina fond/aktieinnehav, men jag är realistisk och jag tror inte det är möjligt även om jag kommer försöka.

Den största förändringen således som har skett denna månad är att jag helt lämnat allt vad fonder heter och investerat en stor del i aktier. Anledning är bristfälliga utveckling enligt ovan, fondernas avgifter och det faktum och att jag är villig att riskera en större del av mitt kapital i spekulativa aktieköp. 10 % i snittuveckling enligt Index är positivt men jag är villig att chansa om jag kan träffa guld i en raket – även om chanserna är små.

Min aktieportfölj kommer bestå av 40 % investmentbolag samt 60% i olika och råvarubolag. Anledning till råvarufokus och kanske främst olja är att det jag läst en hel del om läget i Afrika och jag finner de möjligheter som finns yttest intressanta. Lägg där till peak-oil och liknande så ser jag det som klart positivt att fokusera på just olja. Hög risk, men   även hög avkastning om man träffar rätt.

Nåja, jag är en fullständig novis och är villig och arbeta för att nå målet – det är endast viljan som sätter gränser.

Utveckling miljonen:

Innehav:

Lämna din kommentar

Obligatorisk.

Obligatorisk. Publiceras ej.

Om du har en.