2011 och framåt

by Mikael Uusitalo on 02/01/2011

Då sitter man här i Whistler. Äntligen finns det tid att begrunda tiden som varit och sia om framtiden, 2011.

Som några av er kanske vet så har jag nyligen lämnat den trygga famnen som en anställning ger och besämt mig att 1, konsultat på egen hand samt 2, utveckla mina egna projekt, med fokus på det sistnämnda alternativet. En bisyssla skall även vara att utveckla denna blog till något mer än det skal den är idag. Dags att hålla det där löftet till Andreas Bard.

Men vad är då meningen med att flyga över Atlanten och till Whistler? Tanken är att resan skall bli ett startskottet för min resa som konsult och egen företagare.

En stor passion är snowboardåkning och jag tror att balans i livet är viktigt för uppnå sina mål. Jag tror att befinna mig på en ort där jag vet det finns förstklassig åkning samtidigt som jag har tiden att koncentrera mig på vad jag skall göra kommer göra underverk för min fortsatta utveckling.

Det egna konsultandet kommer främst innebära att jag kommer arbeta med SEO åt ett antal kunder. Totalt kanske vi talar om cirka 60, 70 timmar i månaden. Det är således ingen större inkomstbringande verksamhet utan snarare ett stöd.

Så vilka är då mina egna projekt? Planen för året är att jag skall utveckla den del av min park av domäner som jag tror har störst potential. Totalt talar vi om ett 30-tal domäner i ett varierande antal nischer.

Varför just det antalet? Jag har kommit till den insikten att jag hellre satsar helhjärtat på ett mindre antal sidor som jag anser ha stor potential än att släppa ut ett stort antal små, intetsägande sidor med minimal potential att utvecklas. Om det är rätt väg att gå får tiden utvisa.

15 av dessa får anses vara renodlade affiliate-domäner där fokus mer eller mindre kommer vara att fortsätta utveckla innehåll för sidorna och förmå dem att ranka högt. Relativt standardiserad affiliate-verksamhet med andra ord. I tillägg så kommer jag fortsatt att använda AdSense. Jag tror på kvalitativt innehåll vilket gör att mina sidor skall tåla en granskning från Google. Målet är att samtliga skall tjäna minst 2000 kr i månaden vi årets slut.

Två av domänerna är domäner som jag ämnar ta fram och utveckla produkter för. Vi talar om e-böcker av någon slag. Hur de skall se ut i dagsläget ligger ligger fortfarande på ritbordet. Förhoppningsvis så kommer jag hitta en partner för detta då det är ett relativt omfattande projekt. Intäktsmässigt finns det inga mål för dessa. Jag får återkomma i ett senare inlägg med utvecklingen får dessa.

De resterande domänerna är liknande Flyttstäd Stockholm. Det vill säga lokala tjänster som skall underlätta för konsumenten. Fokus kommer ligga på dessa tjänster då jag tycker att de uppfyller ett tomrum produktmässigt men även för att jag tycker det är roligare att arbeta med riktiga tjänster som tillför något. Totalt handlar det om ett 13 domäner. Alla kommer ha samma form och funktion med förändringar i färg för att skapa ett nätverk och ett “varumärke” kring dessa. Mycket som Ted gjort kring sina kart-sidor. Vid årets slut vill jag generera minst 20 leads i månaden på respektive sida. Hur mycket man kommer kunna tjäna låter jag vara osagt. Men 100kr per lead hoppas jag vara ett riktmärke med min tilltänkta intäcktsmodell.

Itillägg till det så lovar jag mig själv att inte heller köpa fler domäner om det inte finns potential för att relativt enkelt nå 5 siffriga belopp i intäcker.

Sammanfattningsvis så har kan man väl säga att jag har en hel del att stå i. Förhoppninsvis så kommer dessa 4 månader ge mig tiden som krävs för att komma på banan. Jag tror inte att man skall oroa sig så mycket, det är bara att köra. Når jag bara halvvägs så kommer jag vara minst lika nöjd.

Jag avslutar med ett latinsk citat som ofta följer mig.

Sine labore nihil – Inget utan arbete


4 kommentarer

Intressant att läsa om dina mål. Verkligen. Hoppas det går vägen för dig.

Har för övrigt själv planer på att flytta utomlands med affiliate- och SEO-verksamheten. Främst på grund av att skateboardåkning är en av mina passioner.

Låter läskigt likt dig :)

by Nabil on 01/02/2011 at 10:05 pm. Reply #

Jo!

Det är jävligt trevligt och man kan verkligen fokusera! Jag förstår exakt hur du tänker. Åker själv både snow och skate.

by Mikael Uusitalo on 01/02/2011 at 10:08 pm. Reply #

Älskling! Du är mäkta ambitiös! Hoppas du kan åka snowboard idag, någon belöning för mödan ska du väl ha ;) Vi hörs sen när du vaknar och jag slutar jobba. Var det här man skulle lämna sin kärleksförklaring förresten..? Haha! Love u

by Nina on 01/03/2011 at 1:10 pm. Reply #

Gillar citatet. Det åker upp på kontorsväggen!

by Kristoffer on 01/04/2011 at 5:10 pm. Reply #

Lämna din kommentar

Obligatorisk.

Obligatorisk. Publiceras ej.

Om du har en.